“Aan water nooit gebrek”

Een presentatie door Gerard van Bruggen.

Op donderdag 21 april 2016 organiseert de werkgroep Sprengen en Beken een presentatie over een bijzondere ontdekkingstocht over de Veluwe en haar oude industrieën. De tocht voert niet alleen langs bestaande bedrijven zoals fietsfabrikant Gazelle, deurenfabriek Krepel en verf- en inktfabriek Talens maar o.a. ook langs de verdwenen steenfabrieken en papiermolens.
De ene keer is het water de grondstof waarmee gewerkt wordt, de andere keer levert het water de energie voor het fabricageproces. Ook bepaalde het water de plaats van vestiging voor Veluwse industrieën. De tocht langs typische Veluwse industrieën is dan ook een ‘vochtige reis’, een samenhang tussen cultuurhistorische ontwikkeling en de natuurlijke samenstelling van het gebied waarin dit plaatsvindt.

De presentatie wordt gehouden in het Ford-museum Tullekensmolen.
Tullekensmolenweg 33, 7361 EN Beekbergen.
Voorafgaande aan de presentatie bestaat de mogelijkheid tot een bezoek aan het museum.
Het museumbezoek met rondleiding begint om 19.30 uur en duurt ca. 30 minuten.
Om ca. 20.00 uur start de presentatie door Gerard van Bruggen.

De totale kosten zijn € 5,00 p.p. Hierin is begrepen de toegang tot het museum, koffie met bijlage en het bijwonen van de presentatie.

Let Op!! Vanwege de te verwachten grote belangstelling is tijdige aanmelding via het e-mail adres van de Werkgroep Sprengen en Beken verplicht. knnv.sb.apeldoorn@gmail.com of naar André Hartgers,  amcha@live.nl

Gerard van Bruggen (geb. 1949) is auteur van meerdere historische publicaties.
Komend uit het onderwijs heeft hij ook enkele schoolgeschiedenissen geschreven.