Bekenstichting in een nieuw jasje!

logo stichting  jpg voor link

De Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken, kortweg de Bekenstichting, zet zich al 35 jaren in voor de fraaie Veluwse sprengenbeken in hun ensembles. Zij is statutair gevestigd in Epe maar werkt –zoals haar uitgebreide naam al zegt- op de héle Veluwe. De Bekenstichting gaat het lustrumjaar beginnen met de verschijning van het kwartaalblad -De Wijerd- in geheel vernieuwde vorm en hier extra aandacht aan besteden.

wijerd

Heemraad J. Verhoef van Waterschap Vallei & Veluwe gaat het 1e exemplaar in ontvangst nemen op 12 maart 2014 om 13.30 uur in restaurant “de Korenmolen” Kanaalweg 3 te Eerbeek. Ook de Wethouder van de Gemeente Brummen, Bart Elbers, is hierbij aanwezig. Na afloop gaan we de Wijerd, de Eerbeekse beek en de Watermolen bezichtigen. Iedere belangstellende is hierbij van harte welkom ! De Heemraad en de Wethouder zullen er namelijk samen voor zorgen dat die bijzondere Oliemolen in de zomerperiode weer op waterkracht olie kan gaan persen; en ook dáár zet de Bekenstichting zich voor in. Wilt u dit meemaken, meldt u dan aan via info@sprengenbeken.nl

Als voorproefje zijn er twee artikelen uit de Wijerd al op de website gepubliceerd: zeer interessant artikelen over het Vaassens bekenstelsel en over de Nijkerkse waterlopen. Wilt u meer lezen dan kunt u een exemplaar van de Wijerd ontvangen. Deze kunt u deze aanvragen via het contactformulier. Als u nog geen donateur bent wilt u dan overwegen ons te gaan steunen?