Bekenstichting verzorgt excursies voor scholen

De Veluwse Bekenstichting verzorgt op verzoek excursies langs de beken op de Veluwe. Kinderen van de groepen 7 en 8 krijgen dan uitleg over de ecologie langs en in de beken.

Er wordt verteld over het belang van het beekwater en goed beheer van de beken en water op de Veluwe en er worden watermolens bezocht, als deze in de omgeving aanwezig zijn.
In het kader van de vakken Natuur en Geschiedenis komen kennis van water en ecologie, alsmede het belang van Cultuurhistorie op school zeker aan de orde.
Een leuk idee om er een project van te maken?

 

 

 

Zo heeft onze contactpersoon in Epe, Heiko Tjabringa, in mei een excursie verzorgd voor leerlingen van de Zuukerschool in Zuuk bij Epe. Heiko heeft met de leerlingen op een aantal punten rondom Zuuk o.a. de Verloren beek en de Klaarbeek bezocht en bij de Kopermolen in Zuuk, een voormalige Papiermolen uit de Middeleeuwen, kreeg de groep uitleg van de molenaar.
Op deze wijze maken kinderen op een leuke projectmatige wijze kennis met de beken, waar ze vaak op weg naar school langs fietsen, zonder het belang ervan te beseffen. Op de bijgevoegde foto’s krijgt u een impressie van deze excursie.
Wilt u als school ook eens een excursie laten verzorgen door de Bekenstichting, neem dan contact op met ons secretariaat voor meer informatie, tel. 0578-631459 of stuur een mail naar: info@sprengenbeken.nl Onze contactpersonen in de verschillende regio’s zijn zeker bereid dit eens te verzorgen.

Wiebe Kiel
Lid van het Dagelijks Bestuur