Bekenstichting zoekt contactpersonen (m/v)

Houdt u van (water)natuur, wandelen (met of zonder hond) of fietsen en heeft u wat tijd over? Dan is de functie van contactpersoon mogelijk iets voor u! De Bekenstichting heeft in een aantal gebieden op de Veluwe  behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Aarzel niet om contact op te nemen om bij ons als vrijwilliger aan de gang te gaan! U bent van harte welkom!

Wij zoeken nog steeds enkele geïnteresseerde mensen in de volgende regio’s:

De Brede beek bij Nijkerk
De beken in het gebied tussen Voorthuizen – Putten (gebied Appel, De Schuitenbeek, Beek Groot Hell, Veldbeek, e.a.)
Barneveldse bekenstelsel, Grote en kleine valksche beek, Hoevelakense Beek, Groote Beek, Esvelder Beek, Gardebroekse Beek, Arkervaart,  Schuitenbeek, Beek Groot Hell, Veldbeek,   Blarinkhorsterbeek
Het gebied van de beken rondom Lunteren en Renswoude (Meulunterse- en Lunterse beek, Overwoudse beek, Nederwoudse beek, Buzerdse beek, Fliertse beek, alsmede de Munnikenbeek bij Ederveen)
– Beken westrand Veluwe tussen Elburg en Nunspeet ( o.a. Eekterbeek, Huisbeek, Papenbeek, Klarenbeek bij Doornspijk, Bulsinkbeek, Horsterbeek en Andhuizerbeek)

De Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken  of Veluwse Bekenstichting zet zich al 40 jaar lang in voor beekherstel en beekonderhoud van alle beken op de Veluwe, die hun water uit het Veluwemassief ontvangen. Blijvend onderhoud en een samenhangende visie met omliggende natuur is van groot belang voor het behoud van dit Cultuurhistorisch Erfgoed. De Bekenstichting beschouwt zichzelf als een waakhond voor de beken en de aanliggende Cultuurhistorische objecten..

Contactpersonen zijn de drijvende krachten binnen onze Stichting. Zij zijn oren en ogen van onze Stichting. Zij wonen in het gebied met beken en houden bij wat er zoal in en langs die beken gebeurt en wat er aan plannen door gemeenten, waterschap en natuurorganisaties  worden ontwikkeld. Zij voeden het bestuur met nieuws over hun beken uit de lokale media. Bijzonderheden die u buiten waarneemt worden veelal per mail of telefonisch overgebracht aan de coördinator Contactpersonen van onze Stichting.