Bijeenkomst contactpersonen in Park Sonsebeek.

De contactpersonen van de Bekenstichting zijn op zaterdagmiddag 11 april 2015 bij elkaar geweest in Park Sonsbeek in Arnhem.

Onder leiding van onze gids Gerard Herbers (contactpersoon te Arnhem) maakten we een ronde door en langs het park. U ziet een overzicht op een van de foto’s van het beekdal met kwelplekken, die aan de oppervlakte komen. Het was nog net te vroeg voor orchideeen en andere bijzondere planten. Speenkruid en bosannemoon komen net uit de grond. Verder langs de ijskelder en naastgelegen “koude” vijver, sprengkoppen en plaatsen waar vroeger molens en spiekers hebben gestaan. De locaties van oude molenlocaties worden nu gemarkeerd door de watervallen. Gerard liett ons de zichtassen ziren, zoals die in het park bij aanleg zijn gehanteerd. Sonsbeek is een bijzonder stadspark, waar op alle hoogteniveaus veel te zien is.

20150411_133331

Na deze buitenexcursie volgde een kort overleg over het gebruik van Social Media door Josan Jongbloed gevolgd door het programma van de Bekenstichting voor inventarisatie van de bijzonderheden in de verschillende beekensembles door Albert Willemsen.

Al met al was het een zeer leerzame en interessante middag.