De nieuwe Wijerd is uit!

Er is een nieuwe “Wijerd” uit. Het blad voor de liefhebbers van Beken en Sprengen en alles wat daarbij hoort en voor liefhebbers van de natuur op de Veluwe.

In deze Wijerd weer een kijkje achter diverse schermen. Zo wordt de geschiedenis van de wasserijen verteld door Herman Geurts met als toepasselijke titel “Water was onze bron van inkomsten”. Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk de beken en sprengen waren in de economische ontwikkeling van dit gebied. Herman werkte jarenlang in het wasserijbedrijf, waar ook zijn voorouders al een belangrijke rol vervulden.

Ko Rakhorst vertelt over zijn nachtmerrie-achtige ervaringen met de Achterste Molen In Wissel. Gelukkig zijn er ook leuke dingen die de revue passeren. Het artikel van Henri Slijkhuis over dezelfde molen geeft u alvast wat achtergrondinformatie.

Misschien wordt u na het lezen van de Wijerd zo enthousiast dat u wilt deelnemen aan de voorjaarsexcursie. (De Baakse beek in Vorden. Mèt een bezoek aan de molen) Ook daarover informatie.

En tot slot een artikel Door Kelly Nijhuis, Bernard Voortman en Flip Witte over water en wat de effecten zijn van het landgebruik. Iets wat ons denk ik allemaal ter harte gaat. Immers: beken moeten water hebben en ook willen we graag onze eigen watervoorziening behouden.

Kortom, weer veel leesplezier.

Bestel een exemplaar bij het secretariaat,

Mevr. Zwier Hottinga,
mail: info@sprengenbeken.nl
tel: 0578 631459