Fotoboek over de Slinge

De Achterhoek valt weliswaar buiten ons werkgebied maar dit is zeker het vermelden waard: Han Deunk uit Winterswijk heeft de Slinge gefotografeerd van de bron bij Gescher in Duitsland tot de monding in het riviertje de Oude IJssel bij Doetinchem. Hij heeft van de fotoreportage een boek gemaakt. Een aantal foto’s wordt geëxposeerd in de kantoorgebouwen van het Waterschap Rijn en IJssel en Kreis Borken.

Han is vrijetijdsfotograaf en lid van de Fotoclub Winterswijk . De club bestaat uit 10 leden, die naast maandelijkse opdrachten langdurende fotoprojecten uitwerken. Voor het fotoproject heeft Han gekozen voor het in beeld brengen van de Slinge.

De Slinge ontspringt net over de grens bij Winterswijk in de driehoek Gescher, Stadtlohn en Südlohn. De beek heeft een lengte van 57 kilometer, waarvan 15 in Duitsland en 42 in Nederland. Voor het maken van de fotoreportage volgde Han een jaar lang de beek te voet.

Het fotoboek telt 90 pagina’s met 100 zwart-wit foto’s op milieuvriendelijk FSC papier. Het boek is gebonden, heeft een harde omslag en kost ongeveer € 25,–. Het tekstgedeelte in het Nederlands en het Duits beschrijft de motivatie voor de keuze van de Slinge en enkele wetenswaardigheden over deze beek. Een aantal foto’s is hier  te zien.

Met medewerking van Waterschap Rijn en IJssel en Stiftung Kulturlandschaft Kreis Borken exposeert Han een deel van de foto’s in hun kantoorgebouwen. Bij het waterschap van 1 april tot en met 30 juni 2014. De datum van de expositie in het Kreisgebouw in Borken is nog niet bekend.

Hebt u interesse in het fotoboek en/of de foto-expositie, neem dan contact op met han.deunk@kpnmail.nl.