Nieuwe molenwinkel opent tijdens Open Monumentendag

Natuurlijk speelt de Witte Watermolen, als een van de oudste gebouwen van Arnhem, een rol op de Open Monumentendag van 13 september. Dit jaar is wel heel bijzonder omdat op deze dag de nieuwe molenwinkel geopend wordt.
Een bijzondere groep vrijwilligers heeft maandenlang gewerkt om het oude molenhuis om te vormen tot een ‘winkel-met-uitgiftepunt’.
In de winkel zijn alle molenproducten te koop; mixen voor appeltaart en pannenkoeken, cake- en broodmixen. Ook zijn er bakbenodigdheden te koop.

witte watermolen
Open Monumentendag  is op zaterdag 13 september en duurt van 11.00 tot 17.00 uur.
Naast het ambacht van molenaar is op Open Monumentendag o.a. ook het ambacht van imker, zeilmaker en boekbinder te bewonderen. Voor kinderen zijn er activiteiten als broodjes en koekjes bakken en nog veel meer.

De opening begint om 14.00 uur met een interview van buurvrouw Annie van Silfhout door de directeur van Molenplaats, Jeroen Voskuilen. Als bewoonster van de molen kan zij prachtige verhalen vertellen over de Witte Watermolen: het bewonen, het ambacht van molenaar, de molenschuur, Sonsbeek, de omgeving en nog veel meer.
Aansluitend hierop zal zij om 15.00 uur onze winkel officieel openen.

Molenplaats Sonsbeek Arnhem
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem
026 – 4450660
www.molenplaatssonsbeek.nl