Nieuwe Wijerd September!

De Wijerd, het blad van de ‘Bekenstichting’ is weer uit. Een blad boordevol artikelen over de beken van de Veluwe en alles wat daarbij hoort.
De droogte van deze zomer heeft de leden van de Bekenstichting en ook de geïnteresseerden zeer veel zorgen gebaard. Een stukje over de tragiek door de droogte van de Verloren Beek treft u dan ook aan in deze Wijerd.

Herinneringen aan de Dam in de Eerbeekse beek leveren een goed beeld van hoe het er in die tijd aan toe ging. Zo was de sleutel van een afsluiter verstopt onder de varens. Nostalgie dus. Ook geschiedenis is het artikel over Frans Jan Haack, onder andere eigenaar en bouwer van watermolens in Zuuk.

Aan de opening van de Waterfilterkelder bij Heveadorp konden we natuurlijk niet voorbijgaan. Dit prachtige project van vele jaren werd feestelijk afgesloten. Tegelijk was het een begin van verdere plannen. In het artikel ‘Wie de jeugd heeft………’ kunt u lezen hoe de Bekenstichting ook de jeugd bij de

beken wil betrekken. Een prachtig initiatief dat van kinderen èn ouders veel positieve reacties kreeg.

Marianne Poorthuis beschrijft vervolgens het wel en wee en een stuk geschiedenis van boerderij ‘De Wolfskuil’ op landgoed Middachten. Een interview met haar over haar geweldige inzet als contactpersoon voor de Bekenstichting treft u ook aan in deze Wijerd. Liefhebbers van natuur komen ook aan h

un trekken met het verhaal van Harm Werners over de natuur van de Beeckewallen.

Maar liefst twee keer komen boeken over beken aan bod. Het boek over de Apeldoornse Grift en het boekje/de gids Bekenpad Vaassen, deel 2. Beide boeken zijn zeer de moeite waard voor de liefhebbers van onze stromen op de Veluwe. Kortom, in deze Wijerd weer heel veel informatie, met voor ieder wat wils!

Bestel een exemplaar bij het secretariaat,
Mevr. Zwier Hottinga,
mail: info@sprengenbeken.nl
tel: 0578 631459