Veluwse sprengen en beken: een blik onder water

Zonder zelf een nat pak te halen nemen de natuurfotografen Arthur de Bruin en Matthijs de Vos ons op donderdagavond 20 maart mee naar de, voor de meeste mensen, onbekende onderwaterwereld van de Veluwse sprengen beken. Tijdens de lezing over stromend water op de hoge en droge Veluwe zijn de waterecologie en onderwaterfotografie belangrijke peilers.
De zaal in De Vijfster aan de Texandrilaan 30, 7312 HR Apeldoorn is vanaf 19 uur geopend. De lezing begint om 19.30 uur. Kosten voor de lezing bedragen € 3,- voor leden van de IVN/KNNV afdeling Apeldoorn en € 5,- voor niet leden.
Aanmelden via lezingen@ivn-apeldoorn.nl of telefoon 055-5427357

2014-01 12 Blikonderwater

Arthur de Bruin is projectleider vissenonderzoek bij Stichting RAVON (Reptielen Amfibieën en Vissenonderzoek Nederland) en Matthijs de Vos is specialist aquatische ecologie bij Waterschap Rijn en IJssel. Samen vormen zij Blikonderwater (www.blikonderwater.nl). Naast hun professionele ecologische betrokkenheid bij het waterleven is hun passie onderwaterfotografie. Snorkelend of duikend leggen ze bij voorkeur met natuurlicht de onderwaterlandschappen en hun bewoners vast. De macrofotografie levert daarbij een  bijzondere aanvulling. Niet alleen dankzij de fotografie maar evenzeer door de filmbeelden krijgen we meer inzicht in gedragingen en relaties van de levende organismen onder water.

Voor meer informatie: http://www.ivn.nl/afdeling/apeldoorn.